Contacteer ons
Groen icoontje van Whatsapp

Premium leveranciers

In de basis faciliteren wij de supply chain voor dropshippers. Daarom is het voor de kwaliteit van onze service van cruciaal belang dat wij uitsluitend de beste leveranciers van China op ons platform hebben. Voorheen hadden wij tot wel 20 leveranciers op ons platform, dat zijn er op dit moment nog maar 10.

Wij leggen de lat bij de leveranciers steeds hoger, omdat wij vinden dat dropshippers met SMART dropshipping moeten blijven optimaliseren. Daarnaast is het voor de leveranciers ook een unieke kans om met ons te mogen werken. Ze krijgen namelijk gratis toegang tot meer dan 20.000 orders per dag en daar mag ook wel wat tegenover staan vinden wij.
Foto van Chinese leverancierFoto van Chinese leverancierFoto van Chinese leverancierFoto van Chinese leverancierFoto van Chinese leverancierFoto van Chinese leverancier
Groen Service Points Logo
Foto van Chinese leverancierFoto van Chinese leverancierFoto van Chinese leverancierFoto van Chinese leverancier

Spreid je risico’s

In het kader van SMART Dropshipping is het belangrijk om verschillende leveranciers tegelijkertijd te gebruiken. Het gebruik van leveranciers is vergelijkbaar met het lanceren van één winnaar op verschillende stores; het kan goed werken bij de ene dropshipper en minder goed bij een andere dropshipper, zonder duidelijke reden.

De prestaties van de leveranciers zijn afhankelijk van vele factoren, net zoals bij dropshippers en kunnen daardoor wisselend zijn. Daarom is het heel belangrijk om kort op de statistieken van de leveranciers te zitten. De statistieken van de leveranciers kun je vinden op het platform (bij het accepteren van een quote), maar ook in het zeer gedetailleerde ‘Performance Supplier Dashboard’ (in het SMART Dropshipping dashboard). De ene maand kan een leverancier bijzonder goede statistieken vertonen en de maand erna weer mindere statistieken. Als wij kijken naar de data, is dit geheel normaal en heeft elke leverancier soms een mindere periode (dit kan verschillende oorzaken hebben). Daarom is het juist zo belangrijk dat jij inzicht hebt in deze data en net voor die mindere periode kan switchen naar een andere leverancier.

We laten alleen de beste leveranciers toe, ‘gemiddeld’ zijn is niet genoeg. Uiteraard is er wel verschil in niveau, maar over het algemeen kan je dus met elk leverancier op het platform zorgeloos te werk gaan.

Hoe werkt het?

Net zoals bij de dropshippers krijgt elke leverancier zijn eigen level. Echter zijn er bij de leveranciers veel meer criteria die een rol spelen in het bepalen van het level. We zijn natuurlijk een exclusief platform aan de voorkant (voor dropshippers), dan moeten we dat ook aan de achterkant (voor leveranciers) zijn.

Bij deze willen wij jullie in volledige transparantie meenemen in hoe wij de leverancier levels toekennen. Daarom hier een video waarin het Supplier Performance Dashboard van Leon (het dashboard wat elke leverancier op SP platform ontvangt) volledig wordt toegelicht. Jullie als dropshipper zullen echt alleen toegang krijgen tot het tabje ‘Supplier Statistics’ van elke leverancier op ons platform. De andere tabbladen zijn niet relevant voor jullie. Daarnaast laat ik ook zien hoe onze supply chain manager in zijn eigen Admin Supplier Performance Dashboard alle leveranciers in een overzicht kan monitoren, beoordelen en aansturen.

Het performance dashboard van de leveranciers op SP platform
Het Admin performance dashboard van onze supply chain manager

Veelgestelde vragen

Kan ik ook leveranciers aandragen?

Jazeker, als je de contactgegevens wilt delen met je accountmanager zorgen wij dat het verder opgepakt wordt. Mocht de leverancier de testfase doorstaan, zul je hem snel terugzien op het platform.

Komen er steeds nieuwe agents/leveranciers bij?

Ja, elke week voegen we nieuwe leveranciers toe om zo de kwaliteit te waarborgen. Slechtpresterende leveranciers worden vervolgens verwijderd van het platform.

Klopt het dat op het platform de leveranciers andere namen hebben dan buiten het platform?

Ja. De meeste leveranciers hebben een andere naam buiten het platform. Dit doen wij zodat er niet contact wordt opgenomen met de leveranciers buiten ons platform om.

Hebben jullie ook leveranciers als Dayone (Henry), Linda of Levi?

Ja, sterker nog, wij werken uitsluitend met private dropship agents samen. We willen de kwaliteit op het platform hoog houden en laten daarom alleen de beste leveranciers toe.

Wie zijn onze agents?

Hieronder een korte introductie van elke agent die wij op het platform hebben (de statistieken zijn uitsluitend in te zien op het platform en worden 1x per dag geupdatet).

Note: Alle USP’s zijn gebaseerd op onze ervaringen en wat zij zelf hebben aangegeven. Zie het dan ook als een indicatie die helpt inzicht te krijgen in de kwaliteiten van de desbetreffende agent. Uiteraard kunnen aan onze aanbevelingen geen rechten worden ontleent.

Aanbeveling

Wij raden deze agent als je producten verkoopt uit de fashion niche.

Arnold

Deze agent staat erom bekend dat hij heel erg hoge productkwaliteit heeft door zijn quality checks. Daarnaast is de processing time en levertijd ook erg goed bij deze agent. Verkoop je veel kleren of producten waarbij je refunds kan verwachten? Dan is Arnold een erg goede keuze. Tot slot hebben ze ook een warehouse in de US.

 • Next level kwaliteitscontroles
 • Super snelle shipping (3-7 dagen)
 • US Warehouse
Aanbeveling

Wij raden aan deze agent altijd mee te nemen in je portefeuille. Tot nu toe goede ervaringen met deze agent.

Boris

Boris en zijn team blinken uit in hun snelle processing time. Ze fulfillen trackings altijd binnen 24 uur. Ook is het een groot bedrijf met veel ervaring op het gebied van dropshipping fulfilment.

 • Snelle reactietijd
 • Order fulfillen binnen 24 uur
 • Snelle afhandeling disputes
Aanbeveling

Wij raden deze agent aan om te testen als extra agent in je agent portefeuille

Droppy cc

Zij zijn heel erg betrokken bij je business en willen samen succes boeken. Daarnaast hebben ze vaak scherpe prijzen bij fabrieken omdat ze veel afnemen. Ook hun after sales service is erg goed; ze zijn makkelijk in het doen van refunds/resends.

 • Snelle verzendtijden
 • Top after sales service
 • Snelle reactietijden
Aanbeveling

Wij raden deze agent zeker aan om in je “agent portefeuille” op te nemen. Zeker voor de simpele producten waarvan je niet veel refunds verwacht. Harold is een vergelijkbare agent als Leon, alleen heeft Leon vaak betere prijzen en Harold vaak een betere processing time.

Harold

Harold en zijn team zijn een van de snelst groeiende dropship agents op dit moment. Ze hebben momenteel een capaciteit van 40.000 orders per dag! Je ziet duidelijk dat deze agent erg goed scoort op het totaalplaatje. Dat is ook de reden dat wij hem erg graag op ons platform willen.

 • Snelle processing time
 • Snel quoten
 • Snelle reactietijd
Aanbeveling

Wij raden deze agent aan om te testen als extra agent in je agent portefeuille.

Jim

Jim is snel in quoten en geeft vaak goede prijzen. Hij doet aan kwaliteitschecks en streeft naar een zo snel mogelijke verzendtijd.

 • Hoge productkwaliteit
 • Hoge kwaliteit verpakkingen
 • Snelle levertijd
Aanbeveling

Wij raden deze agent zeker aan om in je “agent portefeuille” op te nemen. Zeker voor de simpele producten waarvan je niet veel refunds verwacht. Leon is een vergelijkbare agent als Harold, alleen heeft Leon vaak betere prijzen en Harold vaak een betere processing time.

Leon

Leon is de afgelopen jaren met zijn team heel hard gegroeid door de partnership met SP. Hij was onze eerste supplier en heeft daardoor zijn werkwijze volledig aangepast op de members van SP. Hij staat bekend om zijn flexibiliteit, snelle reactietijd, scherpe prijzen en een top after sales service.

 • Snelle reactiesnelheid
 • Zeer flexibel in oplossingen
 • Hele scherpe prijzen
Aanbeveling

Wij raden deze agent aan om te testen als extra agent in je agent portefeuille

Marco

Het team van Marco heeft veel affiniteit met branding en custom verpakkingen. Daarnaast hebben ze erg veel capaciteit op het quoten van producten. Je kunt dus veel prijsaanvragen bij ze indienen, ze zullen hier snel op reageren.

 • Customize je product
 • Altijd snel een prijs
 • Snelle reactietijd
Aanbeveling

Wij raden aan deze agent altijd mee te nemen in je portefeuille. Tot nu toe goede ervaringen met deze agent.

Nime

Deze agent staat bekend op zijn supersnelle reactietijd. Houdt jij van snelle communicatie? Dan is deze agent echt iets voor jou! Naast de snelle communicatie hebben ze ook 2 warehouses in China waarvan jij gebruik kan maken. Er zijn bijna geen producten die deze agent niet kan sourcen, ze vinden letterlijk alles.

 • Snelle reactietijd
 • Top after sales service
 • Hoge kwaliteit verpakkingen
Aanbeveling

Wij raden deze agent aan bij producten waar je upsells bij verkoopt

Noah

Zij staan er om bekend dat ze erg goede standaard verpakkingen hebben. Dit is natuurlijk belangrijk als je gaat branden, maar ook voor je dropships store. Ook hebben ze een relatief snelle processing time en erg goede communicatie.

 • Hoge kwaliteit verpakkingen
 • 100% eerlijk en betrouwbaar
 • Snelle processing time van meerdere SKU’s
Aanbeveling

Wij raden deze agent aan als je stock wilt opslaan buiten China.

Solomon

Solomon is de Amerikaanse eigenaar van het dropship fulfilment bedrijf welke is gevestigd in China. Ze zijn er mee met de tijd en gebruiken geavanceerde systemen om jouw orders te verwerken. Ze zijn erg betrouwbaar als het gaat om walk the talk en streven altijd naar de beste kwaliteit/prijs verhouding.

 • Internationale warenhuizen
 • Top after sales service
 • Snelle verzendtijden
Aanbeveling

Wij raden deze agent aan om te testen als extra agent in je agent portefeuille.

Vincent

Hij staat bekend om een transparante communicatie met goede prijzen. Het is nog een relatief kleinschalig bedrijf wat er voor zorgt dat ze ook erg flexibel zijn.

 • Scherpe prijzen
 • Snelle reactietijden
 • Flexibele after sales service
Service Points badge: Bronze
Bronze
0-20 punten
Service Points badge: Silver
Silver
20-40 punten
Service Points badge: Gold
Gold
40-60 punten
Service Points badge: Platina
Platina
60-80 punten
Service Points badge: Diamond
Diamond
80-100 punten

Criteria

De uiteindelijke beoordeling op onderstaande criteria zorgt ervoor dat wij een badge kunnen toewijzen aan elke agent op ons platform.

 • Shipping time
 • Processing time
 • Product kwaliteit
 • Kwaliteit verpakkingen
 • Dispute rate
 • Snelheid afhandelen disputes
 • Snelheid van communicatie
 • Prijzen
 • Snelheid geven van prijzen
 • Mate naleven van overige werkafspraken