4 tips voor het optimaliseren van je website

Groen Service Points Logo
Service Points
August 31, 2023
2
min lezen
Persoon die werkt op laptop

Verschillende tips om je website te optimaliseren voor een betere ranking in Google. Maak deze kleine aanpassingen en zie van zelf het verbeterde resultaat.


Teksten optimaliseren

De opbouw van de tekst op je website is erg belangrijk voor optimalisatie en een hogere conversie. Om je website te optimaliseren moet je goed kijken of de tekst de juiste zoekwoorden bevat. Door het gebruik van meerdere SEO tools kun je bekijken of de tekst optimaal is voor Google SEO. Hiermee kun je bekijken of je een SEO vriendelijke meta-discription heb en ook of de tekst voldoende afbeelding heeft.

Heb je nog geen ervaring met teksten schrijven, maar wil je wel profiteren van de voordelen? Besteed het dan uit aan verschillende experts.


De laadtijd van de website

Hoe sneller een website werkt, hoe beter. Een langzame laadtijd zorgt ervoor dat bezoekers snel al afhaken voordat de website is geladen. Deze bezoekers kun je gemakkelijk behouden door regelmatig te testen hoe snel de website laadt en wat er beter kan. Verwijder onnodige apps en afbeeldingen op je website. De laadtijd van je website heeft ook invloed op de ranking in Google. Het verbeteren van je website brengt dus alleen maar voordelen met zich mee


Call to action

Houd je website simpel en zorg voor weinig afleidingen, hoe sneller een websitebezoeker geneigd zal zijn om de gewenste actie uit te voeren. Zorg daarom dat iedere pagina de bezoeker richting een bepaalde actie stuurt. Dit doe je door alleen de Call to Action knop op te laten vallen. Door je bezoeker zo min mogelijke andere opties te geven moedig je de bezoeker aan om actie te ondernemen, dit zorgt voor een hogere conversie.


Website optimaliseren voor mobiel

Ongeveer 50% van alle website bezoeken vindt plaats via een mobiel. Het mobiele gebruik is in Nederland de afgelopen jaren erg gestegen en zal blijven groeien in de loop van 2021. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de mensen één hand en hun duim gebruiken om te navigeren, zorg er dus voor dat navigeren voor deze bezoekers zo makkelijk en comfortabel mogelijk is. Met deze optimalisatie word ook je conversie verhoogt. Test zelf altijd of je website mobielvriendelijk is en bekijk wat je kunt verbeteren.