Is dropshipping winstgevend in 2023?

Groen Service Points Logo
Service Points
August 30, 2023
3
min lezen
Foto van een laptop met daarop een online webshop.

Wat is dropshipping?

Dropshipping is een business model, waarbij de eigenaar van een webwinkel producten online aanbiedt zonder enige voorraad. Wanneer een klant een bestelling plaatst wordt het pakketje verstuurd vanuit de leverancier zelf. Dit zorgt voor minder kosten waardoor je dus kan besparen op kosten voor opslag en logistiek. Tevens is dit ook beter voor het milieu.


Waarom is dropshipping zo populair geworden?

Sinds de uitbraak van Covid-19 is online geld verdienen razend populair geworden. Veel mensen kunnen niet werken vanuit huis of het bedrijf waarvoor ze werken is helaas (tijdelijk) gesloten. Hierdoor zijn veel mensen gaan kijken naar de manieren om online geld te verdienen. Een manier om online je eigen business te runnen is dropshipping.


Dropshipping staat vaak bekend als het business model waarbij je snel en makkelijk geld kan verdienen met het doel om financieel vrij te zijn. Vrijheid is het nieuwe succes onder jonge ondernemers. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken; deze kenmerken zijn typerend voor het dropshipping business model. Dit business model was de afgelopen jaren laagdrempelig en er waren weinig concurrenten op de markt. Tegenwoordig is er veel concurrentie in deze markt. Is het dan nog wel rendabel om te beginnen met dropshippen anno 2023?


Kan ik nog geld verdienen met dropshipping in 2023?

Het business model dropshipping zal altijd rendabel blijven, ook in 2023!

De omzet van de e-commerceverkoop blijft elk jaar groeien, dit komt omdat consumenten steeds vaker hun producten online kopen. De omzet van de totale online verkoop in 2020 wordt geschat op € 717 miljard. Stel dat jij daar maar 0,01% van pakt, dan hoef je binnen een paar jaar nooit meer te werken!

Heb je nog geen voldoende expertise in online marketing, maar wil je wel een winstgevende webshop draaien? Besteed dan jouw moeilijkheden uit aan een expert.


Wat verandert aan dropshipping in 2023?

Het starten van een dropshipping business en het online geld verdienen word wel steeds moeilijker. Dit komt omdat er veel concurrentie is tussen dropshippers op de online markt, ook worden de online verkoop kanalen zoals Amazon.nl en Bol.com steeds groter.

Het verkopen van producten via aliexpress wordt ook binnenkort steeds lastiger. Klanten zullen niet meer kopen bij webshops die niet binnen 1 dag kunnen leveren. Dit kan je voorkomen door Nederlandse leveranciers of je product laten verzenden via een warenhuis in Nederland.                      

Ben jij opzoek naar een betrouwbare leverancier? Vergelijk de aanbieders op Service Points.

Dropshipping via Aliexpress wordt ook moeilijker gemaakt door de nieuwe regels omtrent de importheffing. Normaal betaal je geen importheffing bij een aankoop onder de 22 euro op Aliexpress. Echter gaat hier vanaf 1 juli 2023 verandering in komen. Hierdoor moeten alle dropshippers importheffing afgedragen op alle pakketjes die binnenkomen in de EU, ook onder de 22 euro.


Dus blijft dropshipping nog winstgevend in 2023?

Door de stijgen concurrentie zul je met je dropshipstore wel moeten uitblinken in 2023. Het kan nog steeds winstgevend zijn. De kans op winstgevendheid kun je vergroten door waarde toe te voegen voor de klant en je te onderscheiden van de concurrentie. Het wordt wel een stuk moeilijker, maar als ondernemer moet je je gewoon blijven aanpassen en goed leren omgaan met de veranderingen. Dropshipping ook in 2023 nog steeds een rendabel businessmodel blijven binnen de E-commerce!